03.07.17

Як і торік, в останню неділю липня відбувся турнір із шахів на кубок тренера Кравчука Віталія Петровича. У змаганнях узяли участь 26 поціновувачів стародавньої мудрої гри з Одеси, Миколаєва, Доманівки та з сіл Кузнецового, Щасливки, Олександрівки, Цвіткового, Зеленого Яру і Мостового. Потужні шахові дружини делегували на особисто-командну першість маринівці і сусіди з Веселинівського району.

 

До речі, гості переконливо перемогли, як в особистому, так і в командному заліку. Гідну конкуренцію їм склали наші земляки: Василь Карпинець (с. Маринівка), доманівці Петро Тітаренко і Сергій Гараджій. Їх нагороджено медалями і сувенірами. Тренер нагородив також медалями і сувенірами своїх колишніх вихованців Вадима Князєва з Миколаєва, Миколу Перепелюка з Одеси, Сергія Ніколаєнка з Олександрівки, юних шахістів Ярослава Єрентюка і Максима Зелінського з cмт Доманівка, кузнецівців Катерину Клочкову та Святослава Савіна.

 

Головний трофей – кубок здобув веселинівський кандидат у майстри спорту Микола Панчак, який серед усіх учасників здобув найбільше нагород. Перемога дісталася йому в запеклій боротьбі, бо лише додатковий показник – коефіцієнт Бугольца (сума очок суперників) – визначив чемпіона. Слід відзначити жагу до боротьби Віталія Степаненка, Степана Гецеу, Тараса Кушніра, Володимира Кривицького.

 

Учасників шахового видовища, присвяченого 80-річчю утворення Миколаївської області, кубку тренера, Дню шахів, привітав голова Доманівської райдержадміністрації Євген Осадчук, який висловив упевненість, що турнір стане традиційним. Шашкісти, що брали участь в турнірі або уболівали за своїх товаришів, звернулися до керівника району з пропозицією, щоб був вивішений в районному навчально-виховному комплексі «Доманівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №1 – Центр дитячої та юнацької творчості» портрет семикратного чемпіона України з шашкової композиції, учителя Миколи Борейка.

 

Тренер зазначив, що наступний турнір хотілося б провести на більш професійному рівні. Для цього слід збільшити число суддів та учасників турніру, насамперед школярів з усіх шкіл району. Адже змагання проводяться для пошуку юних талантів.

 

Л. ЛОТОЦЬКА.

Головний спеціаліст відділу культури,

молоді та спорту райдержадміністрації.

 

ФОТО